Jako zarządca lokalu, zadbaj też o szczegóły

W każdej lokalach gastronomicznych jest menu. Ale nie każde menu, jakie oferują lokale gastronomiczne może nas zachęcać do zamówienia. Część kart dań woła wręcz o pomstę do nieba. Właściciele takich miejsc muszą zadbać o to, by karta menu była czysta i schludna.

wnętrze restauracji

Autor: eyeliam
Źródło: http://www.flickr.com
Nie chcemy jeść w lokalu, gdzie karty menu restauracji wygląda tak jakby od dziesięciu lat nikt jej nie zmieniał. A my klienci musimy jej dotknąć, by móc dokonać wyboru dotyczącego posiłku. A jeżeli już sam widok karty sprawia, że jeść nam się odechciewa to raczej nie będziemy mieli chęci również w takim miejscu spożywać jakiegokolwiek posiłku. Tak, wić czasem dobrze zrezygnować z wielkiej kart dań i zrobić menu na zalaminowanych kartkach. Do tego dołożyć tablicę z napojami za barem, gdzie składane są zamówienia i wszystko stanie się jasne i przejrzyste i na sto procent o wiele bardziej przyciągające klientów niż rozpadające się menu. Weźmy też pod rozwagę to, czy przypadkiem poza niestosownym kartą dań, zasłonki też nie potrzebują zmiany a okna umycia. Takie detale w ogromnym stopniu wpływają na odbiór restauracji.

Przygotowaliśmy dla Ciebie ciekawy fakt (https://pizzahut.pl/restaurants/575-pizza-hut-radom-sloneczna). Po kliknięciu w niego wyszukasz więcej wiadomości na interesujący Cię temat i będziesz mógł poszerzyć swą wiedzę.

Co istotne cena zmian w tym zakresie nie jest wielka, więc dobrze w nie pomyśleć.

Przyprawniki

Autor: Daniel Lobo
Źródło: http://www.flickr.com
Odpowiednie podanie przypraw
Na stołach w restauracjach przeważnie możemy zauważyć serwetki w gorszym lub bardziej udanym serwetniku oraz przyprawy, które często stoją sobie tak jakby ktoś je na stolikach zostawił dawno temu i zapomniał je uzupełniać i myć. Jeśli chcemy żeby nasz lokal przyciągał klientów warto zadbać o każdy szczegóły między innymi o przyprawniki. Jeśli dostajemy od dystrybutora jakiś produktów przyprawniki i dodatkowo jeszcze serwetniki, to na Boga, pamiętajmy by na wszystkich stołach były takie same zestawy. A najlepszym rozwiązaniem jest zakup takich samych przyprawników i serwetników na wszystkie stoły w jakimś pasującym do lokalu kolorze bez dodatkowych liter reklamujących jakiś koncern. Postarajmy się o to, żeby lokal, do którego trafia głodny człowiek naprawdę przyciągało nie tylko pysznymi potrawami, ale też fajnym wnętrzem. Postarajmy się, żeby wszyscy wkraczająca do naszego lokalu czuli się przyjemnie już od chwili przekroczenia sali. Diabeł tkwi w szczegółach, więc nie zapominajmy, że porządny przyprawnik to nie jedynie sól i pieprz, a również oliwa lub jakaś inna przyprawa, która będzie wpisywała się w klimat restauracji, knajpy i podawanych w nim dań.